Kerstmenu

Vrolijk Kerstmis En een Gelukkig Nieuwjaar

 

Aperitiefhapjes

  •  Een lepeltje met gandaham en een bolletje meloen
  •  Een glaasje met zalmmousse met fijne afwerking
  •  Een glaasje van grijze garnaaltjes met tomaatjes
  •  Zokouskis met videe
  •  Zakouskis met kaas en ham
  •  Zakouskis met een vismousse en garnaaltjes
  •  Mini pizza
  •  Mini worstenbroodjes
  •  Kippenboutjes

 

Voorgerechten

  •  Soepen 
    • Tomaat met of zonder balletjes
    • Aspergeroomsoep
    • Kervelsoep
  •  Tongrolletjes met fijne groentjes
  •  Langoustine in coctailsaus op een bedje van sla met
  •  Citroen en een eitje
  • Verse kaaskroketten
  • Verse garnaalkroketten
  • Onze wildpatè’s kan u ook serveren als voorgerecht
  • Carpatio van rundsvlees U kunt eventueel U
  •  borden binnen brengen zodat wij het vlees
  •  schikken en U nog juist moet afwerken 
  •  Een mouse van zalm

 

Hoofdgerechten

 Uiteraard kan U bij ons terecht voor vers vlees

  •  Rundsvlees
  •  Kippenvlees
  •  Varkensvlees
  •  Lamsvlees
  •  Kalfsvlees
  •  De traditionele opgevulde kalkoen
    • Met truffel , cognac en pistachnootjes
    • Met kriekjes en amaretto
    • Deze vulling is ook mogelijk in een uitgebeende Braadkip of met kalkoenfilet voor kleinere groepen

De bereiding voor de opgevulde kalkoenen

  •  Oven voorverwarmen op 250 graden , de kalkoen in de oven zetten op dat moment de oven op 130 Graden zetten en ongeveer gedurende 3 uur a 3 uur en half laten opstaan en voldoende overscheppen met het bakvocht

 

Wild

Voor wild kan U ook bij ons terecht wij vragen wel deze minstens een week op voorhand te bestellen

  •  Hertenfilet
  •  Hertenragout 
  •  Fazantenfilet
  •  Everzwijnfilet
  •  Parelhoen
  •  Parelhoenfilet
  •  Eendeborstfilet
  •  Hazerugfilet per 2 filet

Deze kan U ook reeds klaargemaakt verkrijgen zodat het gewoon op te warmen is. Bereiding voor op te warmen oven goed voorverwarmen
Op 160 graden U vlees in een vuurvaste schotel met een deksel of aluminiumfolie afdekken een kommetje water in de over plaatsen oven op dat moment op 130
graden zetten en ongeveer een 15 a 20 minuten laten garen.

Niet elke oven is hetzelfde dus even nakijhen indien het niet voldoende warm is nog een beetje in de oven laten.

 

Fondue :

  •  Rundsvlees , varkensvlees , kippenvlees
  •  Een worstje met gerookt spek en balletjes

 

Gourmet

  •  Rundsvlees , varkensvlees , kippenvlees ,
  •  Mini slavink , mini brochetjes
  •  Mini cordon bleu
  •  U kan deze aanvullen met lamsvlees mits een supplement 

 

Onze overheerlijke koude schotel

  •  Rosbief , gebakken gebraad , asperge met ham
  •  Een roosje van salami , opgevuld eitje ,tomaat met grijze garnaaltjes ,meloen met ganda , patè
  •  Perzik met tonijn , kippenboutjes of kippenfilet

 Deze schotel kan U verrijken met

  •  Gekookte zalm
  •  Gerookte zalm
  •  Gerookte zalm met fijne kruiden

 Mits een supplement

 

Andere lekkernijen

 

  •  Kaasschotel
    • Als hoogfdschotel 220 gr p.p.
    • Als dessertschotel 170 gr p.p. 

 

Onze huisgemaakte sauzen

  •  Champignonnensaus
  •  Bosschampignonnensaus
  •  Jagersaus
  •  Peperroomsaus
  •  Strogannofsaus
  •  Fine champagnesaus

Eveneens te verkrijgen als garnituur

  •  Aardappelkrokketten
  •  Aardappelkrokketten met veensbesjes
  •  Aardappelkrokketten met witte truffel
  •  Huisgemaakte aardappelpuree 
  •  Gemarineerde krielaardappeltjes

 

 Groentenschotel 

  •  Sla ,tomaat ,komkommer , vers geraspte
  •  Worteltjes ,boontjes ,huisgemaakte pasta ,
  •  Patatjes in mayonaise
  •  Appeltjes met veenbessensaus
  •  Peertjes met veenbessensous
  •  Boontjes met spek rond

Gelieve U bestelling te plaatsen in de winkel zodat alles naar wens verloopt 

 

Openingsuren

Woe- don-vrij open van 8 u tot 18 u 30
 Zaterdag open van 8 uur tot 17 uur
 Zondag afhalen van bestellingen van 10u tot 11 u
Maandag en dinsdag gesloten

’t lekkerbekske
Dorpstraat 80
3060 bertem 016 48 29 99
Wij wensen u fijne feesten

 Lieven ,Nathalie , celien , steff en co 

  • Openingsuren

    Dinsdag
    gesloten
    Woensdag
    08:00 - 18:30
    Donderdag
    08:00 - 18:30
    Vrijdag
    08:00 - 18:30
    Zaterdag
    08:00 - 17:00
    Zondag
    08:00 - 12:00
    Maandag
    gesloten